Welke betaalmethoden zijn beschikbaar?

We accepteren alleen online betalingen (de populaire online betaling Paypal en Creditcard Mastercard / Visa / JCB). We accepteren op dit moment geen bankoverschrijvingen en onder rembours.

* Hoe weet ik dat de betaling is geslaagd?
U ontvangt een transactiebevestiging zodra de betaling is gelukt. 

* Ik heb de bestelling betaald, maar de status van de bestelling is nog steeds 'In behandeling' Hoe kan dit?
We verwerken normaliter de bestelling op de tweede dag nadat de betaling heeft plaats gevonden. Pas nadat de besteling is verzonden, wordt de orderstatus gewijzigd in ‘’voltooid’’ Voordat de bestelling is voltooit zal de status ‘’in behangdeling ‘’ zijn. 

* Waarom wordt in mijn bestelstatus ‘’voltooid’’ weergegeven, maar ik heb de goederen niet nog ontvangen?
De status "voltooid" betekent dat de goederen zijn verzonden, en dus niet dat de goederen zijn afgeleverd. u kunt uw pakket volgen met het trackingnummer.

* Ik heb een bestelling geplaatst maar de betaling niet doorgezet. Toen ik terug kwam om te betalen, was er geen mogelijk meer om de betaling te hervatten. Wat moet ik doen?
Onbetaalde bestelling zullen niet verwerkt worden. Er is ook geen mogelijkheid om deze achteraf nog te betalen. Je kan het best de onbetaalde bestelling negeren en een nieuwe bestelling plaatsen. Vergeet deze niet direct te betalen.

* Wat moet ik doen nadat ik heb betaald?
Als u succesvol heeft betaald hoeft u alleen maar te wachten. Wij verwerken de bestelling binnen 24 uur. 

* Wat zijn de fases van mijn bestelling?
Voor elke fase van de bestelling wordt u per e-mail op de hoogte gehouden. Deze informatie is ook beschikbaar via uw account op de website..